Vabilo na izlet

DECEMBRSKI BLED
v soboto, 10. decembra 2022

Opis poti:
Koledarsko leto se počasi bliža koncu in tako je prišel na vrsto tudi zadnji izlet v letu 2022. Za konec bomo zavili proti Gorenjski in se odpeljali do vsem dobro poznanega Bleda. Jezerska promenada bo kot nalašč, da ogrejemo naše noge. Tik ob jezeru se bomo sprehodili do naselja Mlino. Tu nas po že čakal prvi postanek, saj si bomo v bližnjem gostišču privoščili malico – kremno rezino. Polni energije bomo nato zagrizli v klanec proti vrhu Straže (646 m). Vzpetina nam ponuja razglede na Blejsko jezero in grad ter na planoto Jelovica in goro Stol. Raziskali bomo širen vrh z več razglednimi točkami in se po eni izmed mnogih poti tudi spustili nazaj do jezera in avtobusa. V mesecu obdarovanja bo tudi vsakega izmed vas čakalo manjše presenečenje. Če želiš izvedeti kaj, se nam pridruži.

Hoje:
ki ne bo zahtevna, bo okoli 2,5 ure.

Oprema:
Dovolj velik nahrbtnik, da vanj pospraviš tudi odvečna oblačila, gojzarji, vetrovka, kapa, rokavice, šal, topla oblačila, zaščita pred dežjem, majico za preobleči. Ne pozabite na planinsko izkaznico s plačano članarino za leto 2022.

Hrana in pijača:
Iz svojega nahrbtnika. Priporočamo topel čaj. Cena kremne rezine je že všteta v prispevku za izlet.

Odhod:
Z avtobusne postaje v Sp. Idriji ob 7:50 uri,
v Idriji ob 8 uri,
v Godoviču ob 8:15 uri.

Povratek:
predvidoma okrog 16.30 ure

Prispevek:
25€

Prijave:
obvezne do vključno četrtka, 8. decembra 2022 do 18 ure, na telefon 031 591 769 (Andrej).

Vodil bo:
Andrej Bončina
Planinski pozdrav!

Če se prijavljeni planinec izleta ne udeleži iz neopravičljivega razloga (zdravniško potrdilo), denarja ne vračamo.

eXTReMe Tracker

Vsebina:
Idrijsko-cerkljanska planinska pot
Domov , Prvih 100 let , Koča na hleviških planinah , Kontakti , Fotografije . Članki , Mladinski , Alpinistični odsek , Izletniški , Markacijski odsek ,